fŠimon Siegel – přednáška z podnikání

Pro velký úspěch byla zopakována přednáška z podnikání našeho absolventa Šimona Siegla, který naše žáky seznámil se začátky svého podnikání. Šimon si založil společnost na výrobu a prodej cukrářských výrobků. Přiblížil žákům své podnikání, úskalí a úspěchy. 

Přednáška v bodech:

1. Plánování je klíčové: Bez plánování je podnikání jako plavání v bazénu s krokodýlem. Bez jasné vize a strategie je riziko neúspěchu mnohem vyšší.

2. Spolupráce a komunikace jsou klíčové: Bez dobrého týmu a komunikace byste mohli mít lepší šanci na výhru v loterii než na úspěch podnikání.

3. Finanční řízení je kritické: Pokud se nebudete starat o své finance, skončíte stejně jako člověk, který si zakoupil ledničku a škrábe na ní, aby našel peníze na nákup jídla.

4. Inovace jsou důležité: Inovovat znamená hledat způsoby, jak udělat věci lépe, rychleji a efektivněji. Pokud se nebudete inovovat, budete jako nezaměnitelný lístek v balíčku karet.

5. Marketing je důležitý: Bez dobrého marketingu může být i nejlepší produkt na trhu neviditelný. To je jako mít velblouda a pokoušet se ho prodat Eskymákovi.

Matyáš Kučera
Skip to content